Breaking News

Festivalul Muzicii Româneşti

În perioada 14 – 20 octombrie 2024 orașul nostru găzduiește cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Muzicii Româneşti.
👏 Ediţia din acest an propune publicului creaţii moderne şi contemporane aparţinând atât tinerilor compozitori, cât şi unor nume consacrate ale culturii muzicale româneşti. Astfel, actuala ediţie a festivalului include o serie de evenimente festive dedicate compozitorului, muzicologului şi profesorului Viorel Munteanu, fost rector al Universităţii de Arte „George Enescu”, în onoarea căruia a avut loc marți, 15 octombrie 2024, și decernarea titlului de Profesor Emerit.
🥇 Am profitat de această frumoasă ocazie pentru a-i înmâna profesorului Viorel Munteanu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași, acordat în unanimitate de Consiliul Local la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, cu câteva zile înainte ca maestrul să împlinească venerabila vârstă de 80 de ani”, a relatat primarul Mihai Chirica.
🎶 Organizat de Filarmonica de Stat „Moldova” în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Opera Naţională Română Iaşi și Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Festivalul Muzicii Românești este un eveniment emblematic pentru lumea muzicală românească, fiecare ediţie având un caracter inedit datorită diversităţii genurilor şi stilurilor abordate şi a integrării unor compoziţii deopotrivă noi şi tradiţionale, intrate deja în repertoriul abordat de interpreţi. Calendarul ediţiei din acest an reuneşte manifestări cultural-artistice care includ muzicieni interpreţi, dirijori, compozitori și muzicologi din toată ţara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.