TNB: Radu Beligan – un adevărat simbol al artei teatrului

Radu Beligan a fost nu doar un actor unic, ci și mentorul a zeci de generații, un adevărat simbol al artei teatrului, se arată într-un mesaj al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București postat pe pagina sa de Facebook.

„Lumea teatrului pierde nu doar un actor unic, ci și pe mentorul a zeci de generații, pe idolul a mii de spectatori — adevărat simbol al artei teatrului. Dar nu, Meșterul nu a plecat dintre noi! S-a retras doar să se odihnească puțin, pentru a pregăti un nou rol…Tot ceea ce a construit de-a lungul extraordinarei sale cariere de mare artist al scenei, toate rolurile și personajele întruchipate de-a lungul vieții, pe scenă, pe ecranele de film și televiziune sau în cabinele radioului ne vor ajuta să-l simțim mai viu ca niciodată în memoria noastră afectivă”, se arată în mesajul TNB.

„‘Cu cât tortul nostru de aniversare are mai multe lumânări, cu atât mai puțin suflu avem ca să le stingem …’ constata, cu înțelepciune și luciditate, Meșterul Beligan, cu doar trei ani în urmă, cu prilejul aniversării sale la 95 de ani”, se mai arată în mesajul TNB.

Actorul Radu Beligan a murit miercuri, la vârsta de 97 de ani, la Spitalul Elias.