Reacția Ambasadei SUA la Chișinău după valul de critici la adresa lui James D. Pettit

Declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău, James D. Pettit referitoare la o eventuală unire a Republicii Moldova cu România au stârnit un val de critici din partea mai multor figuri politice din țară, dar și de peste Prut.

Solicitați de UNIMEDIA, reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău au venit cu un răspuns oficial.

Statele Unite sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei – aceasta fiind o politică de lungă durată a SUA. Statele Unite rămâne un partener în dezvoltarea economică și democratică a Moldovei și susține dorința de integrare în comunitatea Euro-Atlantică”, se menționează în răspunsul oficial al Ambasadei.

UNIMEDIA amintește că, James D. Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău, a făcut declarații prin care respinge ideea unei eventuale uniri a Moldovei cu România.

Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, este una din declarațiile ambasadorului James D. Pettit.