Gheorghe Visu și Dana Dogaru – Premiile Gopo pentru cei mai buni actori în rol principal

 

Gheorghe Visu a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Hogaș din filmul „Câini”, la a XI-a ediție a Premiilor Gopo ce a avut loc marți seară, la Teatrul Național din București.

Actorul s-a aflat la prima nominalizare pentru o statuetă Gopo.

La aceeași categorie au mai fost nominalizați Mimi Brănescu, pentru rolul Lary din filmul „Sieranevada”, Adrian Titieni, pentru rolul Romeo din filmul „Bacalaureat”, Bogdan Dumitrache, pentru rolul George din „Dublu” și Andras Hathazi, pentru rolul Lucian din filmul „Orizont”.

La categoria Cea mai bună actriță în rol principal, premiul a fost câștigat de Dana Dogaru, pentru rolul Nușa din filmul „Sierranevada”, în regia lui Cristi Puiu.

„Mulțumesc mult celor care m-au votat. Îi mulțumesc lui Cristi Puiu că a avut încredere în mine și cred că încă mai are”, a spus Dana Dogaru la primirea premiului.

La aceeași categorie au mai fost nominalizate Medeea Marinescu, pentru rolul Monica din filmul „03.Bypass”, Maria Drăguș, pentru rolul Eliza din „Bacalaureat”, Rodica Lazăr, pentru rolul Andra din filmul „Orizont” și Alina Grigore, pentru rolul Sasha din filmul „Ilegitim”.