Parlamentul R.Moldova va avea şedinţe în care se vor examina doar proiectele opoziției

Proiectul ordinii de zi a primei şedinţe de plen a Parlamentului din fiecare a şasea săptămînă va conţine doar chestiuni înaintate de opoziţia parlamentară, potrivit modificărilor adoptate astăzi de către deputați la Regulamentul Parlamentului, informează MOLDPRES.

Proiectul iniţial a fost propus de PLDM şi prevede instituirea unui mecanism care să asigure includerea şi examinarea proiectelor de legi şi altor chestiuni propuse de către opoziţia parlamentară, precum şi organizarea unor şedinţe plenare dedicate expres discutării acestora.

„Pentru prima şedinţă de plen din fiecare a şasea săptămînă din data începerii sesiunii parlamentare, Biroul permanent va întocmi proiectul ordinii de zi a şedinţei cu includerea doar a chestiunilor propuse de opoziţia parlamentară. În cadrul şedinţelor specificate, propunerile deputaţilor neafiliaţi din opoziţie pot constitui nu mai mult de 10% din proiectul ordinii de zi a şedinţelor de plen”, se menţionează în proiectul de lege.

„Chestiunile care nu au fost acceptate de către plenul Parlamentului pentru a fi incluse în ordinea de zi, pot fi înaintate repetat nu mai devreme de 30 de zile calendaristice”, se specifică în document.