A 74-A PRELEVARE DE ORGANE A ANULUI ÎN ROMÂNIA, REALIZATĂ LA SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGU-MUREŞ

A 74-a prelevare de organe la nivel național a avut loc noaptea trecută la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, acolo unde familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a cărui viață s-a stins a decis să ajute alți trei oameni aflați în suferință. Aceasta a fost cea de-a patra prelevare din 2019 realizată la unitatea medicală din Târgu Mureș.

„Profesionalismul şi dedicarea echipei de coordonare a spitalului din Tg Mureş, formată din Dr. Mihai Morariu, kdp, as. Andrei Burghelea şi as. Dorin Boca, coordonatori de transplant, a medicilor şi asistentelor din secţia de ATI, precum şi a implicării conducerii acestei unităţi sanitare au făcut posibil ca azi să spunem din nou DA pentru VIAŢĂ!

Efortul lor ca din suferinţă să poată fi dăruită viaţă a fost preluat de echipa de prelevare a Institutul Clinic Fundeni, condusă de dr. Vasile Lungu, şi de echipa de prelevare a Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, profesionişti desăvârşiţi care nu contabilizează niciodată nopţile albe. (…) Alte echipe de medici şi asistente de la IC Fundeni şi ICUTR, pregătite în ani de muncă susţinută, au reuşit să redea speranța la viață a 3 pacienți aflați pe listele de așteptare și bucuria de a fi alături de familiile lor de Sărbători”, a anunțat Agenția Națională de Transplant.