Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă profunda dezamăgire asupra modului în care Guvernul României gestionează transportul elevilor şi afirmă că această problemă va rămâne nerezolvată până când serviciile de transport vor redeveni publice.
„Elevii din România s-au săturat să fie priviţi drept pioni în jocul politic al decidenţilor. Solicităm imediata intervenţie a Parlamentului României pentru a respinge OUG. Menţionăm, de asemenea, că reprezentanţii elevilor din România au iniţiat demersuri pentru a crea cadrul de intervenţie a Comisiei Europene şi pentru a debloca transportul elevilor”, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, Curtea Constituţională a admis miercuri obiecţia de neconstituţionalitate asupra legii prin care Guvernul României şi-a asumat răspunderea „pentru tentativa de a rezolva efectele grave ale Ordonanţei de urgenţă cu numărul 51/2019, care elimină transportul elevilor din sfera serviciilor publice, act normativ care a produs haos în sistemul educaţional din România şi a pus nevoile acestora în al doilea rând, după cele ale transportatorilor”.
„Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă profunda dezamăgire asupra modului în care Guvernul României gestionează transportul elevilor, mai ales având în vedere faptul că în vară actualii guvernanţi cereau sesiune parlamentară extraordinară pentru a abroga OUG. Problema transportului elevilor va rămâne nerezolvată până când serviciile de transport vor redeveni servicii publice. În caz contrar, operatorii de transport nu vor mai avea nicio obligaţie să transporte elevi şi să ofere reduceri pentru aceştia – fenomen asupra căruia Inspecţia de Stat pentru Controlul Rutier (ISCTR) închide ochii cu bună ştiinţă. În 2018, de pildă, ISCTR a oferit amenzi pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare pentru doar doi operatori de transport în toată ţara”, se mai arată în comunicatul Consiliului Naţional al Elevilor. AGERPRES