Șase persoane și-au pierdut viața în accidentele din weekend

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Șase persoane au decedat, printre care un minor de șase ani, iar 32 au primit traumatisme grave în urma a 27 de accidente rutiere care s-au produs pe traseele din țară în acest weekend, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Securitate Publică, în dimineața zilei de sâmbătă, un bărbat de 61 din satul Roșcani, raionul Anenii Noi, a decedat după ce remorca unui tractor l-a călcat peste abdomen. Un accident grav soldat cu victime a avut loc în aceeași zi, în Râșcani, satul Aluniș. Un șofer în vârstă de 22 de ani, în stare de ebrietate avansată, într-o curbă a pierdut controlul mașinii și s-a inversat. În consecință, un pasager de 17 ani a decedat pe loc, alții trei au ajuns la spital.

Tot sâmbătă, la Drochia, un tânăr de 27 de ani, în stare de ebrietate, a pierdut controlul volanului în apropriere de satul Petreni și a ajuns cu vehiculul în șanț. În urma accidentului, șoferul și trei pasageri au ajuns la spital cu diferite traumatisme.

Accidentele s-au ținut în lanț și duminică. La Edineț, un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, având exces de viteză a derapat, autovehiculul inversându-se. În mașină se aflau doi pasageri, de 16 și 20 de ani. Toți au fost transportați la spital. La scurt timp, șoferul și un pasager de 16 ani au decedat în secția reanimare. La Rezina, un șofer de 37 de ani, a adormit la volan și a ajuns cu mașina într-un copac. În automobil se aflau soția și doi copii ai săi, de 6 și respectiv un an. În urma impactului, copilul de 6 ani a murit pe loc, iar soția și cel de-al doilea copil au ajuns la spital. Un alt grav accident rutier s-a produs, aseară, în satul Zaim, raionul Căușeni. Un tânăr de 18 ani, fără permis de conduce, aflându-se la volanul unui automobil, a lovit cu viteză o femeie de 60 de ani, care se deplasa pe o bicicletă. Femeia a murit pe loc.