Breaking News

MAE atenționează despre o declarație atribuită în mod fals vicepremierului Mihai Popșoi

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe atenționează despre o declarație distribuită în mediul online rusesc și care este atribuită în mod fals vicepremierului Mihai Popșoi. Potrivit MAE, „atribuirea în mod fals a unor declarații inexistente este parte a unei campanii premeditate de dezinformare care țintește Republica Moldova, cu scopul de a crea dezbinare sau de a transmite mesaje eronate către public”, informează MOLDPRES.

MAE a precizat că „declarația atribuită în mod fals promovează fapte inventate și vorbește despre teme inexistente în dialogul și relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina”.

„Această declarație nu a fost niciodată lansată de Mihai Popșoi. În momentul în care ministrul Mihai Popșoi face o declarație publică, aceasta este difuzată de fiecare dată în mod transparent pe platformele de comunicare ale MAE și ale ministrului.

Atribuirea în mod fals a unor declarații inexistente este parte a unei campanii premeditate de dezinformare care țintește Republica Moldova, cu scopul de a crea dezbinare sau de a transmite mesaje eronate către public”, a comunicat MAE.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să verifice informațiile eronate din sursa primară și să le raporteze rețelelor de socializare pe care sunt distribuite. Totodată, nu ezitați să vă atenționați despre ele cunoscuții și apropiații.