Guvernul a solicitat o nouă misiune a FMI, în luna noiembrie curent

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a avut marti o întrevedere de evaluare a rezultatelor vizitei misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, ce s-a desfăşurat în perioada 22 septembrie – 6 octombrie curent, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.
În cadrul întrevederii, şefa misiunii FMI a menţionat că discuțiile cu autoritățile Republicii Moldova au fost constructive, remarcînd progrese în stabilirea priorităților de reformă. Ivanna Vladkova-Hollar a subliniat importanţa promovării unor politici echilibrate, consolidării sistemului financiar şi implementării măsurilor de asigurare a stabilității macroeconomice a R. Moldova.
Prim-ministrul Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine pentru munca depusă de către experţii FMI şi a reiterat determinarea fermă a Guvernului Republicii Moldova de a pune în aplicare recomandările misiunii, menţionînd că acestea sînt importante, întîi de toate pentru dezvoltarea ţării noastre. Premierul s-a pronunţat pentru semnarea cît de curînd posibil a unui Memorandum cu privire la Politicile Economice şi Financiare cu FMI. „Parteneriatul cu FMI este o precondiţie pentru stabilitatea macroeconomică a Republicii Moldova şi dezvoltarea relaţiilor cu partenerii de dezvoltare”, a declarat Valeriu Streleț.
În cadrul discuțiilor, Prim-ministrul a solicitat o nouă misiune FMI în Republica Moldova la începutul lunii noiembrie pentru negocierea și semnarea Memorandumului de cooperare. De cealaltă parte, reprezentanții FMI au confirmat disponibilitatea de a reveni în țara noastră în condițiile în care R. Moldova va înregistra progrese la capitolele discutate pe parcursul activității misiunii.