Ministrul Cercetării subliniază importanţa dezvoltării aptitudinilor digitale din şcoală

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, a subliniat, joi, în cadrul Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) importanţa dezvoltării aptitudinilor digitale din şcoală.

Ministrul a participat la panelul din cadrul forumului dedicat digitalizării.

El a vorbit despre războiul dus de Rusia în Ucraina, arătând că este unul „hibrid, despre dezinformare, o luptă nu numai pentru teritoriu, ci şi pentru minţile şi inimile noastre”.

În acest context, ministrul a menţionat nevoia de a proteja infrastructura.

„Cred că dacă mâine, în Bucureşti, opreşti apa caldă şi o ţii 24 de ore oprită nu ai aşa o mare problemă, dar dacă tai internetul şase ore ai oamenii în Palatul Parlamentului. Asta arată importanţa că digitalizarea şi tehnologizarea nu privesc un domeniu specific, ci că sunt în toate aspectele vieţii noastre. De aceea sunt atât de importante. Mulţi oameni vorbesc despre acestea, dar majoritatea nu înţeleg cât de importante sunt şi acesta este rolul nostru, pentru că toţi înţelegem cât de sunt de importante şi cum am putea să fim rezilienţi în acelaşi timp, dar să fim prezenţi şi în viitor ca indivizi, ca ţări, companii, să înţelegem că modelăm viitorul şi acest lucru este imposibil de făcut fără oameni cu aptitudini dezvoltate şi fără resurse umane”, a spus ministrul la Forumul de Afaceri al I3M, care se desfăşoară la Parlament. AGERPRES