Breaking News

Jens Stoltenberg: Serbia este un exportator de stabilitate în regiune

Serbia este un exportator de stabilitate în regiune, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg după o întrevedere miercuri cu premierul sârb Aleksandar Vucic, relatează Tanjug.

NATO respectă neutralitatea militară a Serbiei, a mai spus Stoltenberg, exprimându-și regretul în legătură cu pierderea de vieți omenești în timpul raidurilor aeriene ale NATO din 1999, atunci când Alianța Nord-Atlantică a bombardat Republica Federală Iugoslavia.

‘Serbia se află în centrul regiunii balcanice, care se află în centrul Europei. Serbia contribuie în diferite moduri la stabilitatea regională și la stabilitatea internațională’, a declarat Stoltenberg, menționând că a avut o întrevedere excelentă cu Vucic, care a afirmat la rândul său că a avut o primă întâlnire excelentă cu Consiliul Nord-Atlantic.

‘Scopul campaniei aeriene a NATO din 1999 a fost acela de a proteja civilii și am făcut acest lucru. Pierderea de vieți nevinovate a fost o tragedie și eu regret profund acest lucru’, a mai spus Stoltenberg.