Monica Macovei: Amenințarea cu suspendarea președintelui, dacă nu va fi desemnat Dragnea premier – imaginea corectă a PSD

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că amenințarea cu suspendarea șefului statului, dacă nu va fi desemnat Liviu Dragnea prim-ministru, este imaginea corectă a PSD, „autodefinit grup infracțional organizat”.

„Amenințarea cu suspendarea președintelui, dacă nu va fi desemnat condamnatul Dragnea prim-ministru, este imaginea corectă a PSD, autodefinit grup infracțional organizat. PSD nu se dezice. Nu e prima dată când amenință un președinte cu suspendarea și nici prima dată când ar pune în practică o astfel de amenințare. Liviu Dragnea este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală și legea îi interzice să fie prim-ministru. Cer PSD să respecte legile țării și să nu interpreteze voturile pe care le-a primit ca un pretext pentru încălcarea și schimbarea legilor și pentru șantajarea președintelui. Cer Avocatului Poporului să nu facă jocurile politicienilor penali și să fie avocat al poporului”, a susținut Macovei într-un comunicat remis marți AGERPRES.

Ea a adăugat că legea interzice unui condamnat definitiv să fie într-un guvern, cu atât mai mult să fie premier și, chiar dacă ar fi schimbată legea, „ar fi o rușine națională ca un condamnat să fie prim-ministru”.

„Vă imaginați premieri sau șefi de state stând la masă cu condamnatul Dragnea? Vă imaginați că un prim-ministru condamnat ar aduce beneficii României, investiții și credibilitate pe plan extern?”, a susținut Monica Macovei.