Papa Francisc se va afla sâmbătă la Milano pentru a lua prânzul în compania unor deținuți

Papa Francisc va pleca sâmbătă la Milano unde va face cunoștință cu o altă față a capitalei economice italiene, vizitându-i pe cei defavorizați și luând prânzul la închisoarea San Vittore alături de circa o sută de deținuți, relatează vineri EFE.

Papa Francisc va face o vizită maraton de opt ore în capitala finanțelor și modei italiene însă sfântul părinte se va afla departe de tumultul metropolei alegând să-i viziteze pe cei nevoiași.

El va ajunge la ora locală 08:00 (07:00 GMT) pentru a-i vizita pe rezidenții din „Case Bianche”, clădirile din ciment ridicate în 1977 pentru familiile defavorizate din Via Salomone de la periferia milaneză. Aici se va întâlni cu reprezentați ai comunităților de romi, musulmani și imigranți, îi va saluta pe rezidenții din cartier și va intra în casele a patru familii.

Papa Francisc se va îndrepta apoi spre catedrala din Milano, Duomo, unde va răspunde la întrebările formulate de prelați, va oficia slujba Angelus și îi va binecuvânta pe credincioșii strânși în piață.

La ora locală 11:30 (10.30 GMT) suveranul pontif va face o vizită la închisoarea Francisco San Vittore, din orașul cu același nume unde va petrece peste două ore, având în vedere că a cerut să se întâlnească cu un număr cât mai mare de deținuți, între care și unul argentinian, după cum au informat surse ale penitenciarului.

De aici papa va pleca la Monza, la aproximativ 20 de kilometri, pentru a celebra o misă la ora 15:00 (14.00 GMT) în zona în care se desfășoară circuitul auto de Formula 1 și la care se așteaptă să asiste aproape 600.000 de persoane.

Suveranul pontif va încheia ziua în capitala Lombardiei cu o întâlnire cu tinerii pe stadionul de fotbal San Siro și se va întoarce la Roma în jurul orei 18:30 (17.30 GMT).

Pentru această vizită au fost întărite măsurile de securitate și vor fi desfășurați peste 2.000 de agenți ai poliției municipale și aproximativ 1.600 de membri ai forțelor de ordine.