Breaking News

Dan Chișu: „Aniversarea” este un film despre credință; scriitura vine din ateul din mine

„Aniversarea”, ultimul film în care a jucat marele actor Mircea Albulescu, este unul despre credință, a declarat marți seara regizorul Dan Chișu, la proiecția în avanpremieră a lungmetrajului său la Festivalul Anonimul.

„A durat puțin mai mult să îl terminăm, pentru că, din păcate, domnul Albulescu nu a mai apucat să vadă filmul”, a spus Dan Chișu.

„Este un film despre credință și scriitura vine din ateul din mine”, a mărturisit regizorul.

Emanuel Pârvu, care face parte din distribuție, a vorbit despre colaborarea sa cu Dan Chișu.

„Ca regizor la el îmi place că poate să pună oamenii pe șine fără să-i constrângă. Asta este una dintre marile lui calități, să te facă să crezi că tu faci lucruri de la tine din cap, dar are un mod foarte subtil de a se infiltra în mintea ta”, a spus actorul.

Distribuția filmului este completată de Răzvan Vasilescu, Emilia Dobrin, Lucian Ifrim, Dana Voicu, Coca Bloos, Andra Chișu, Ingrid Berescu.

Lungmetrajul spune povestea celei de-a 94-a aniversări a lui Radu Maligan, jucat de Mircea Albulescu. Familia și foștii colegi se întâlnesc la petrecerea bătrânului. Situația devine complicată atunci când jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe bătrân să se spovedească unui preot.

Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul se desfășoară la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, până duminică. Invitatul special al evenimentului este regizorul mexican Michel Franco.