Breaking News

Manda: Dragomir a dat ca exemplu un fost președinte al Camerei, susținut de persoane din SRI

Președintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat, marți, că fostul colonel Daniel Dragomir a dat exemplul unui fost președinte al Camerei Deputaților care ar fi fost susținut prin canale media de persoane din conducerea Serviciului Român de Informații și a unui fost președinte de Consiliu Județean care ar fi fost cercetat de DNA la solicitarea SRI.

„Avem două cazuri, două exemple diferite pe care ni le-a spus domnul Dragomir. Exemplul de persoană politică susținută de persoane din conducerea SRI folosind canalele media, așa cum vorbea domnul Dragomir despre canale media, susținute prin aceste canale media, ne-a dat un exemplu de persoană care s-a aflat la un moment dat la conducerea Camerei Deputaților. Un al doilea exemplu pe care domnul Dragomir ni l-a prezentat este un caz în care DNA a anchetat acea persoană la solicitarea SRI și la intervenția SRI, indicându-ne persoane, probe, modalitate de probare a informațiilor pe care dânsul ni le spune. Este vorba tot de o persoană din politică, o persoană care este, era, nu știu, președinte de Consiliu Județean”, a afirmat Manda, după audierea în comisie a fostului colonel SRI Daniel Dragomir.

Manda a explicat că Dragomir s-a referit la „chestiuni de promovare” a persoanei care era la momentul respectiv președinte al Camerei Deputaților, nu la lucruri care l-ar fi putut dezavantaja pe acesta.

El a precizat că Dragomir a fost invitat din nou la audieri în comisie marțea viitoare.