Consiliul Superior al Procurorilor susține politicile lui Alexandr Stoianoglo

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor a decis joi să susțină demersul Procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de modificare a structurii și statutului Procuraturii Generale, transmite MOLDPRES.

Potrivit acestei hotărâri, Procuratura municipiului Chișinău va avea un plus de zece unități de procurori care vor completa statele de personal din oficiile: Buiucani, Botanica, Centru, Ciocana și Râșcani.

De asemenea, președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, a adăugat că va fi majorat numărul de personal în Procuratura Cahul din contul unei unități vacante de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul sud.

Conform legislației, procurorul general va pregăti documentele necesare pentru a pune în vigoare hotărârea CSP, după ce aceasta va fi făcută publică pe site-ul oficial.

La ședința de astăzi a Consiliului, Alexandr Stoianoglo și-a argumentat propunerea prin faptul că în unele oficii ale procuraturii există un volum mare de muncă care nu este acoperit cu personal.