ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 12 februarie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 108 evenimente, dintre care 99 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 27 infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 437 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 189.370 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

ACȚIUNE PRIVIND RESPECTAREA VITEZEI LEGALE DE DEPLASARE PE DRUMURILE PUBLICE

La data de 12 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o acțiune pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă viteza legală de deplasare.

În urma acțiunii, s-au constatat următoarele:

  • Au fost efectuate un număr de 22 de testări alcoolscopice;
  • Au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenţionale, dintre care: 35 pentru viteză și 34 pentru alte abateri;
  • Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate – 25.955 lei;
  • Permise de conducere reţinute – 2.

Spre exemplu, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din mun. Iași, a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002, pentru depășirea limitei de viteză pe un sector de drum limitat la 50 km/h. Astfel acesta a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu auto cu viteza de 108 km/h. A fost dispusă reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile și a fost sancționat contravențional.

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR BIROULUI PENTRU PROTECȚIA ANIMALELOR

La data de 12 februarie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități specifice în materie de protecție a animalelor și de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile deținătorilor de animale în Piața Agroalimentară, din comuna Țigănași.

Activitățile au constat în clarificarea unor aspecte ce au fost sesizate cu privire la neasigurarea de către deținătorii de animale a condițiilor de viață și bunăstare ale animalelor, nerespectarea prevederilor legale cu privire la regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

De asemenea, au fost transmise informații cu privire la consecințele legale în cazul nerespectării legislației sanitar veterinară în vigoare cu prilejul transporturilor, vânzării, înstrăinarea în orice mod a animalelor vii, a cumpărării ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu.

Pe parcursul activității au fost legitimate 23 de persoane, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform OUG. nr. 155/2001 și distribuite 53 de pliante.