OMNIASIG EXPUNE UN BOLID DE RALIU ÎN PALAS MALL

OMNIASIG - BMW 135 Diesel EnduranceOMNIASIG Vienna Insurance Group a plecat într-o caravană inedită, prin care va prezenta publicului cea mai puternică maşină diesel destinată competiţiilor de coastă şi circuit din ţară. Pe 18 şi 19 decembrie 2014, bolidul va fi expus în Atriumul Palas Mall.

 

Maşina de curse este un BMW 135 Diesel Endurance şi reprezintă o apariţie exotică în peisajul motorsportului românesc: peste 350 de cai putere, un cuplu de peste 700 Nm, 0-100 km/ora în doar 4.2 secunde, 1.300 de kilograme şi o viteză maximă de peste 280 km/h. În plus, bolidul a participat la cursele de anduranţă de 12h şi 24h din Europa.

În cele două zile în care maşina va fi prezentă în Atriumul Palas Mall, vizitatorii pot să se urce la volanul maşinii, să interacţioneze cu reprezentanţii OMNIASIG şi să se fotografieze cu bolidul de curse.

„OMNIASIG doreşte să transmită un mesaj de încurajare tuturor iubitorilor sporturilor cu motor şi nu numai. Motorsportul este o disciplină a excelenţei, a riscurilor calculate, a profesioniştilor şi a celor care îşi urmăresc cu tenacitate pasiunea. Acestea sunt şi caracteristicile principale ale companiei OMNIASIG, de aceea am ales să fim unul dintre partenerii principali ai întrecerilor sportive pe patru roţi”, au declarat reprezentanţii companiei.

Maşina BMW 135 Diesel Endurance va participa în campionatul naţional de viteză în coastă şi în cadrul curselor Time Attack (curse de viteză contracronometru care se desfăşoară pe un circuit închis, având startul şi sosirea în acelaşi loc).

OMNIASIG Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari şi mai stabile companii de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate şi lichiditate la nivele superioare şi sigure. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibilă este de 234.595.888 lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 152.114.838 lei), gradul de solvabilitate este de 154,22% şi coeficientul de lichiditate de 1,41.

OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea şi coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.