Expozitia “Călătoria”  a artistului plastic Dragos Patrascu

expozitia-calatora-dragos-patrascuGaleriile de artă “Cupola, Galeria de artă “N. Tonitza” și Galeria de artă “Th. Pallady” va invita in perioda 1-20 noiembrie 2014 la expozitia “Calatoria”  a artistului plastic Dragos Patrascu. Vernisajul va avea loc luni, 3 noiembrie 2014, de la ora 18:00, la Galeriile de Arta ”Cupola”.“Această forjare material-spirituală a liniei, în creion, în culoare, în relief, în sârmă sau „disimulată” în obiect înseamnă Călătoria. Pentru că, deși artistul spune că opera lui e un fel de jurnal, nu trebuie să ne lăsăm „înșelați”. „Umbra”, mai mare, a creatorului, conduce sensul unei neliniștite și fericite căutări a formei. A expresiei.

De la lupta inițială cu sine pentru măiestrie, artistul lasă să se vadă, în prezent, o luptă în interiorul lucrărilor, între forțe spirituale care se ciocnesc într-o formă violent-contrastantă. Din nou, să nu pierdem din vedere că e o călătorie a liniei – inițiatică – prin forme. Se îngroașă, se colorează, se încearcă pe sine. Vie, nu admite că ar putea avea limite. Cel puțin nu convenționale, impuse.
Însă baza rămâne arta de maestru desenator care visează să i se întrupeze liniile. Un paradis în care mâna, ochiul și lucrurile să atingă gradul de contopire în care desenul să pară că nu mai e necesar. În care armonia și contrastul să se unească într-o singură linie-formă, într-un timp comun.
Utopie sau joc de cuvinte, cert este că artistul nu se învârte în cerc, nici nu caută un perpetuum mobile, ci, așa cum se cere în ordine spirituală, – evoluează.” -Ana Ioan.