A VII-a ediție a Galei Crucii Roșii, organizată sub genericul „E Crăciun și pentru ei”

Cea de-a VII-a ediție a Galei Crucii Roșii a fost găzduită, vineri seară, de Televiziunea Română (TVR) și a avut ca scop colectarea de fonduri și alimente în beneficiul copiilor defavorizați, sub sloganul „E Crăciun și pentru ei”.

Ideea galei din acest an a fost de „comunitate” și „noblețe” cu gândul la cei care sunt lângă noi.

Evenimentul caritabil a fost deschis de prezentatoarea Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roșii Române, care a rememorat alături de voluntarii organizației și de telespectatori mai multe etape din lungul drum al Crucii Roșii în țara noastră.A fost amintit proiectul „Banca de alimente” și au fost prezentate mai multe cazuri sociale în care familiile nu reușesc să facă față cheltuielilor zilnice.

Președintele Crucii Roșii Române, Mihaela Geoană, și Margareta Pâslaru, membru de onoare al Crucii Roșii, au subliniat importanța acestei instituții de întrajutorare a oamenilor nevoiași, atât la nivel național, dar și internațional. „Existența Crucii Roșii este o necesitate. Îmi aduc aminte cu emoție de prima ediție a acestei gale, în urmă cu șapte ani. În acest an avem o temă generoasă, sloganul fiind ‘E Crăciun și pentru ei’. Crucea Roșie a ajutat peste 200.000 de familii nevoiașe. Ne dorim aducerea unui zâmbet pe chipurile copiilor defavorizați și a familiilor acestora care se află în imposibilitatea de a-și asigura hrana”, a spus Mihaela Geoană.

Aceasta a arătat că Societatea Națională de Cruce Roșie Română este o organizație neguvernamentală și face parte alături de alte 188 de societăți naționale din mișcarea internațională de Cruce Roșie, care are peste 100 milioane de membri voluntari. „Proiectele sale naționale se bazează pe activitatea celor 6.000 de voluntari, care vizează cursuri de prim ajutor, intervenții la dezastre, proiecte sociale. Principiile Crucii Roșii sunt umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate, universalitate”, a mai spus președintele Crucii Roșii Române.

Gala Crucii Roșii a fost susținută de mai multe personalități publice care au răspuns invitației și au devenit voluntari ai Crucii Roșii: Ilie Năstase, Dana Rogoz, Voltaj, Elena Gheorghe, Paula Seling, Liana Stanciu.

Tot în cadrul Galei de vineri seară, telespectatorii l-au cunoscut și pe cel mai tânăr voluntar al Crucii Roșii — băiețelul de 9 luni al actriței Dana Rogoz, care a donat o păpușă pentru copiii sărmani, el primind astfel diploma de Voluntar al Crucii Roșii pentru o Zi.

Telespectatorii au fost invitați să facă donații de 2 euro la numărul scurt de SMS 8841, în rețelele Vodafone , Orange și Telekom Mobile. În rețeaua Telekom România se pot face donații de 2 euro/ apel și la numărul 0900900066 sau 10 euro/apel la numărul 0900900068.