Acţiuni pentru prevenirea comerţului ilicit în pieţele agroalimentare iesene

piataÎn vederea prevenirii comerţului ilicit şi a faptului că în această perioadă pieţele agroalimentare sunt tot mai aglomerate, poliţiştii locali au intensificat acţiunile de control pentru asigurarea unor activităţi comerciale cu respectarea prevederilor legale.

Cu această ocazie, de la începutul lunii decembrie , în cadrul verificărilor efectuate, lucrătorii instituţiei noastre au procedat la sancţionarea contravenţională a 27 de persoane cu amenzi amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, care au făcut obiectul contravenţiei. De asemenea, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, referitoare la nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a normelor privind desfăşurarea corespunzătoare a activităţilor în pieţele agroalimentare, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.700 lei.
În acelaşi context, poliţiştii locali au acţionat şi pentru fluidizarea traficului rutier în zona pieţelor agroalimentare.