Scriitorul Paulo Coelho își va deschide o fundație la Geneva

Scriitorul brazilian Paulo Coelho și soția sa, pictorița Christina Oiticica, pun la punct ultimele detalii pentru a deschide în curând o fundație la Geneva, unde locuiesc de cinci ani, și un muzeul virtual, informează duminică revista Epoca, citată de AFP.

Ultimele obiecte ale unei colecții care numără 80.000 de documente — scrisori, manuscrisele ale romanelor sale, contracte cu edituri din lumea întreagă, ciorne ale unor cântece compuse de el, mii de fotografii, cadouri de la admiratori, sau afișe de la lansarea cărților sale traduse în 66 de limbi străine — au sosit săptămâna trecută din Brazilia, precizează Epoca.

La fundație, instalată pe o suprafață de 200 metri pătrați, la parterul unei clădiri rezidențiale din Geneva, tronează masa din fostul său apartament din Copacabana (Rio de Janeiro), unde Coelho a scris primul său best-seller „O Diario de um Mago” din 1987.

Fundația, care va cuprinde expoziții tematice, își va deschide porțile în primul semestru al anului acesta, însă Coelho vrea să includă întreg conținutul colecției sale într-un muzeu virtual intitulat „Nuvem” („Nor”). „Voi pune absolut totul în Nuvem, un fel de muzeu virtual, pentru ca toți cititorii mei din toate țările să poată avea acces la colecție”, a precizat Coelho.