TVR regretă dispariția lui Valentin Nicolau; piesa „Ultima haltă în Paradis”, difuzată miercuri seară

TVR își exprimă regretul pentru dispariția prematură a cunoscutului scriitor și om de televiziune Valentin Nicolau, fost președinte – director general al Televiziunii Publice, și anunță că va difuza, miercuri seară, In memoriam, producția „Ultima haltă în Paradis”.

„Valentin Nicolau a condus Televiziunea Română timp de trei ani, în perioada 2002 — 2005. În timpul mandatului la TVR, a fost membru în Consiliul de Administrație al EBU (European Broadcasting Union — Asociația Televiziunilor Europene). În anul 2012, a fost ales reprezentant al salariaților în Consiliul de Administrație al televiziunii publice, mandat care s-a încheiat în 2013”, informează TVR într-un comunicat transmis AGERPRES.

Televiziunea Română a realizat și a difuzat trei dintre piesele semnate de Valentin Nicolau: „Ultima haltă în Paradis”, regia — Alexandru Tocilescu (2002), „Legenda ultimului împărat”, regia — Alice Barb (2004) și „Zi că-ți place!”, regia — Cornel Mihalache (2014), prima, avându-i în distribuție pe: Florin Piersic, George Ivașcu, Florina Cercel, Mirela Oprișor, urmând a fi difuzată In memoriam Valentin Nicolau, miercuri, de la ora 22.00, pe TVR 1.

Valentin Nicolau a murit marți, la numai 54 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.