Scurt buletin informativ IPJ Iasi

POLITIE RUTIERA - CAMPANIE - ALEGE VIATAIn jurul orelor 06:30 P. CĂTĂLIN de 30 ani, din mun. Bîrlad, jud.Vaslui,în timp ce conducea un autoturism pe sos. Bucium, dinspre Poieni către municipiul Iaşi,  într-o curbă la dreapta, pe fondul neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra comenzilor autoturismului pătrunzând pe contrasens unde a intrat în coliziune cu autotrenul format din cap tir şi remorcă condus regulamentar. In urma impactului masina a părăsit suprafaţa carosabilă izbindu-se într-un copac.  P. Cătălin a suferit leziuni usoare fiind transportat la spital pentru ingrijiri medicale.
In jurul orelor 08:40, F. Ionuţ, de 19 de ani, din com. Dobrovăţ, jud. Iaşi conducea un autoturism pe DN 24, pe raza com. Bârnova, dinspre Motel Bucium către mun. Iaşi si într-o curbă periculoasă la dreapta, pe fondul vitezei neadaptate a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu o autoutilitara condusa regulamentar. Din impact, autoturismul a fost proiectat în afara părţii carosabile, în rigola din stânga.  Urmare accidentului a fost rănita grav o pasagera din masina, de 40 de ani din com. Dobrovăţ, jud. Iaşi.
In ambele accidente conducatorii auto nu consumasera bauturi alcoolice.

Evenimente rutiere din data de 11 februarie 2015

În dimineața zilei de 11.02.2015, orele 07:30 B. Valeriu, de 50 de ani, din Iaşi în timp ce conducea un autoturism pe bld. Tudor Vladimirescu dinspre Bucşinescu către Podul de Fier a surprins şi accidentat două minore, de 6 și 10 ani, din Iaşi  care s-au angajat neregulamentar în traversarea străzii. Conducătorul auto nu consumase băuturi alcoolice. Cei doi copii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

 

Pietoni amendați pentru traversare neregulamentară 

În data de 10.02.2015  polițiștii Biroului Rutier au acționat pe raza municipiului Iași pe linia sancţionării pietonilor angajaţi neregulamentar în traversarea străzii. Cu această ocazie au sancționați 24 de pietoni care traversau strada prin locuri nepermise. Valoarea amenzilor se ridica la circa 1850 lei.

Exemplu: J. Andrei, de 28 de ani, din mun. Iasi a traversat bld. T. Vladimirescu prin loc nepermis pentru pietoni. A fost sanctionat cu amenda contraventionala în valoare de 195 lei.