Coreea de Sud și România au parafat un acord pentru extinderea programului privind scutirea de vize

Coreea de Sud și România au parafat miercuri un acord pentru extinderea programului privind scutirea de vize, în scopul întăririi cooperării între cele două țări, a indicat Ministerul de Externe sud-coreean, citat de agenția de presă Yonhap.

Se așteaptă ca acest demers să le ofere cetățenilor fiecăruia din cele două state, inclusiv celor care călătoresc în scopuri de afaceri, dreptul la o ședere de până la 180 de zile în cealaltă țară fără a fi necesară viză, a precizat MAE sud-coreean. Acordul revizuit ar urma să fie semnat în mod oficial în cursul acestui an.

În prezent, exceptarea de la viză se aplică doar în cazul sud-coreenilor și românilor care călătoresc în fiecare din cele două țări în scop nelucrativ pentru o perioadă de până la 90 de zile.

Parafarea acordului respectiv a avut loc în cadrul unei reuniuni la Seul între adjunctul ministrului sud-coreean de externe, Cho Tae-yong, și secretarul de stat român pentru afaceri globale Carmen Burlacu.

Cei doi oficiali au discutat despre modalitățile de extindere a parteneriatului strategic dintre cele două țări și de promovare a cooperării în domenii precum infrastructura și tehnologia, a precizat MAE sud-coreean.

Agenția Yonhap menționează că, în acest an, se împlinesc 25 de ani de la stabilirea de relații diplomatice dintre cele două țări.