Ponta: Adoptarea de Senat a Codului fiscal, un prim pas spre măsurile de relaxare fiscală din 2016

Premierul Victor Ponta afirmă că adoptarea de către Senat a proiectului noului Cod fiscal reprezintă un prim pas către aplicarea măsurilor de relaxare fiscală de la 1 ianuarie 2016 și reamintește că reducerea TVA la 9% la alimente va intra în vigoare de la 1 iunie 2015, așa cum Guvernul a stabilit deja.

„Proiectul de lege privind Codul fiscal a fost adoptat ieri de Senat (prima Cameră sesizată) cu 90 de voturi pentru, 36 împotrivă și patru abțineri. Este o veste foarte bună, un prim pas către aplicarea măsurilor de relaxare fiscală de la 1 ianuarie 2016! (desigur, reducerea TVA la 9% pentru alimente se va aplica mai repede, de la 1 iunie, așa cum am stabilit)”, a scris premierul marți pe Twitter.

Ponta se declară totuși dezamăgit de reacția senatorilor PNL cu privire la acest subiect.

„Sunt totuși dezamăgit că PNL a refuzat să voteze un Cod fiscal care cuprinde, în esență, măsuri liberale cu impact social important. Românii văd și judecă!”, a mai notat premierul.

Proiectul de lege privind Codul fiscal a fost adoptat luni de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 90 de voturi pentru, 36 împotrivă și patru abțineri.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a susținut că actuala legislație fiscală este percepută în mediul economic și social ca fiind „dificil de aplicat” iar actualul Cod fiscal a fost construit astfel încât să conducă la simplificarea fiscalității și la predictibilitate.