Prim-ministrul interimar a solicitat instituțiilor responsabile să fie pregătite pentru a face față codului portocaliu de caniculă

Natalia GhermanPremierul interimar Natalia Gherman a cerut, în debutul ședinței de miercuri a Cabinetului de miniștri în exercițiu, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și instituțiilor responsabile să se mobilizeze și să acorde ajutorul necesar persoanelor pe timp de caniculă. De asemenea, Prim-ministrul interimar a făcut apel către mass-media să informeze cetățenii despre recomandările specialiștilor, pentru a înfrunta temperaturile înalte, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.
„Pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor meteorologice anunțate, vreau să mă adresez către reprezentanții mijloacelor mass-media, în special radioul și televiziunea publică, să informeze periodic cetățenii despre recomandările primite de la Ministerul Sănătății pentru perioada cu temperaturi ridicate. În mod deosebit, să fie amplu mediatizate recomandările pentru prevenirea apariției de îmbolnăviri în rîndul copiilor din grădinițe și tabere de vară”, a subliniat Natalia Gherman.
Totodată, șeful Cabinetului de miniștri în exercițiu a atenționat reprezentanții Serviciului protecției civile și situațiilor excepționale să monitorizeze atent evoluția situației în zilele de caniculă.
Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Oleg Balan, în 9 localități din țară au fost amenajate 16 corturi medicale anticaniculă. Punctele de reabilitare funcţionează pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate, în intervalul orelor 12.00 – 18.00.
Viceministrul Sănătății, Octavian Grama, a informat că toate instituțiile medicale, inclusiv secțiile de boli infecțioase, sînt pregătite să facă față numărului mare de persoane care au nevoie de ajutor medical de urgență în perioada caniculei.