Noile iPhone-uri vor fi disponibile din 25 septembrie; noile modele de iPad și Apple TV, din noiembrie

Noile modele de iPhone – iPhone 6S și 6S Plus – vor fi lansate la vânzare în 25 septembrie, într-un grup de țări, iar modelele noi de iPad și TV Apple vor începe să fie comercializate din noiembrie.

Compania Apple a lansat miercuri noua gamă de telefoane inteligente iPhone, un nou model al tabletei sale iPad și o versiune actualizată a sistemului de televiziune Apple TV, relatează agenția EFE.

Reprezentanții Apple, companie care a înregistrat vânzări și profituri record după lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus, anul trecut, au dat asigurări că noile versiuni ale produsului său ‘vedetă’ nu reprezintă o simplă actualizare a modelului anterior.

„Unicul lucru care s-a schimbat este totul”, au subliniat aceștia.

Noile iPhone, denumite iPhone 6S și 6S Plus, și pe care CEO-ul Apple, Tim Cook, le-a prezentat drept ‘telefoanele inteligente cele mai avansate din lume’, încorporează camere foto mai puternice, de 12 și 5 megapixeli, atât în față (pentru selfi-uri), cât și verso.

Camerele de pe spatele aparatului vor avea capacitatea de a fotografia la o super înaltă definiție, sau 4K, și vor crea mini-video-uri cu fiecare fotografie realizată, astfel încât, în momentul în care se apasă pe fotografia respectivă vor fi reproduse în formă scurtă instantaneele în care a fost realizată.

Dispozitivele includ și o nouă funcție ‘3-D Touch’ (Toque 3-D), care permite crearea unui nou meniu de control în funcție de presiunea care se exercită asupra ecranului, care va fi, de asemenea, mai rezistent.

Noile iPhone-uri utilizează același procesator ca și iPad Pro, A9x, care are o putere cu 70 % mai mare față de actualul iPhone 6.

Reprezentanții companiei au dat asigurări că noile telefoane vor avea prețuri similare cu cele ale modelelor actuale și vor fi disponibile de la 199 dolari, în cazul iPhone 6S, și de la 299 dolari — iPhone 6S Plus, cu doi ani de contract.

Noile modele de iPhone vor putea fi cumpărate începând din 25 septembrie în Statele Unite, Franța, Germania, Canada, Japonia etc.

Telefoanele vor avea, de la început, sistemul de operare iOS 9, care va ajunge în forma actualizată la terminalele existente din 16 septembrie.

Printre noutăți figurează și noul iPhone metalizat roz, care se va adăuga celorlalte trei culori deja existente: auriu, gri metalizat și negru.

De asemenea, Apple a anunțat că versiunea actualizată a Apple TV va fi disponibilă începând din noiembrie, la un preț de 149 dolari pentru modelul de 32 GB și 199 dolari pentru cel de 64 GB.

Reprezentanții companiei au menționat că televizorul include o telecomandă revoluționară și răspunde la comanda vocală, prin intermediul Siri, asistentul digital pe care îl au iPhon-urile.

Apple a anunțat, totodată, că va crea un App Store pentru Apple TV și că ‘în aplicații constă viitorul televizoarelor’.

O altă noutate prezentată luni a fost noul model al popularei sale tablete iPad, iPad Pro, un dispozitiv de 12,9 inci, față de 9,4 inci ai iPad Air 2, și care va fi lansată la vânzare în noiembrie, începând cu 799 dolari.

‘Este iPad-ul cel mai capabil și mai puternic pe care l-am creat vreodată’, a spus Cook, adăugând că ‘ iPad este viziunea noastră privind viitorul calculatoarelor’.

„În numai cinci ani, iPad a revoluționat modul de lucru, de învățare și navigare”, a mai afirmat directorul Apple.

Noua tabletă va avea o autonomie de 10 ore a bateriei și va fi disponibilă din noiembrie la prețuri începând de la 799 dolari pentru modelul de 32 GB, numai cu wifi, până la 1.070 dolari pentru un dispozitiv cu conexiune wifi și 4G de 128 GB.