Internauții pot urmări prin intermediul Google Street View elefanții dintr-o rezervație din Kenya

Internauții pot urmări de acum, printr-un simplu click, elefanții din rezervația naturală kenyană Samburu (centrul țării) prin intermediul Google Street View, a anunțat filiala din Kenya a gigantului internet american.

Un vehicul echipat cu camere la 360 de grade a filmat imagini în februarie în rezervația naturală în cadrul unui proiect — desfășurat în colaborare cu grupul de apărare a mediului Save the Elephants — care vizează să sensibilizeze oamenii în privința pachidermelor amenințate de braconieri, relatează AFP. Camere speciale instalate pe mașină au filmat imagini la 360 de grade în Samburu pentru a alimenta baza de imagini Street View ce permite efectuarea unor vizite virtuale.

Chiar dacă acest serviciu al Google s-a aflat de-a lungul anilor în centrul multor polemici, îndeosebi în Europa, fiind acuzat că strânge ilegal date private sau că le protejează insuficient, de această dată nu riscă să primească cereri de blurare.

„Este extrem de interesant să putem deschide o fereastră spre Samburu care să ne permită să protejăm mai bine elefanții”, cea mai mare populație de animale din rezervația de 165 de kilometri pătrați, spune directorul asociației Save the Elephants, Iain Douglas-Hamilton, din Samburu, (300 de kilometri nord de Nairobi). „Sperăm că, după ce am adus Street View la Samburu, oamenii din lumea întreagă vor aprecia mai corect importanța elefanților”, afirmă și directoarea de marketing a Google Kenya, Farzana Khubchandani.

Kenya se confruntă cu un braconaj masiv care amenință cei 30.000 de elefanți și 1.000 de rinoceri de pe teritoriul său. Kilogramul de fildeș se vinde în China și în alte țări asiatice cu peste 2.000 de dolari, prețuri care îi fac pe apărătorii mediului să se teamă de dispariția elefanților africani peste o generație, încheie AFP.