Daraban (CCIR): Legislația instabilă, o problemă pentru 80% dintre agenții economici din România

 

Legislația instabilă reprezintă o problemă pentru 80% dintre agenții economici din România, iar peste 85% doresc să interacționeze cu o singură instituție de control, după modelul german, a declarat, marți, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei conferințe de specialitate.

‘Principala temere a mediului de afaceri este legislația. Chiar și atunci când există legislație, oamenii de afaceri nu au certitudinea că ea se va aplica. Avem, de exemplu, Institutul de Comerț Exterior al României care are pe hârtie o vechime de 9 luni dar care în realitate funcționează doar pe hârtie. De asemenea, operatorii economici nu știu încă modul în care se va aplica exact noul Cod Fiscal de la 1 ianuarie 2016. Este îmbucurător, însă, că se înregistrează o creștere a capitalului românesc în economia națională’, a precizat Daraban.

Camera de Comerț și Industrie a României a organizat, marți, conferința „România clandestină: De la problemele de piață ale producătorilor, la riscurile consumatorilor”.

Conform unui studiu al CCIR, 63% dintre operatorii economici care activează în România apreciază activitatea DNA, în special pentru că au acces mai ușor la licitațiile publice.