Apel lansat Chinei de prințulul William pentru salvarea ultimilor elefanți din Africa

Prințul William a lansat un apel Chinei să boicoteze fildeșul și alte produse derivate de la animalele sălbatice, foarte prețuite în medicina tradițională chineză sau ca trofee, relatează AFP.

În ajunul vizitei de stat de patru zile în Marea Britanie a președintelui chinez, Xi Jinping, care începe marți, prințul William a înregistrat un mesaj pentru a fi difuzat de popularul show chinez de televiziune ‘Let’s talk’.

China este cea mai mare consumatoare de fildeș din lume, a cărui comercializare amenință ultimele populații de elefanți și de rinoceri din Africa.

William, care ocupă locul al doilea la succesiunea tronului Marii Britanii, s-a asociat campaniei împotriva comerțului cu fildeș alături de fosta vedetă chineză de baschet Yao Ming și de fotbalistul David Beckham.

‘Xiexie. Hen gaoxing he ni jianmian’ (Mulțumesc, încântat să vă întâlnesc), spune el în chineză la începutul înregistrării.

„Sunt absolut convins că Beijingul poate deveni liderul mondial în protejarea vieții sălbatice”, spune prințul William, nu înainte de a reaminti că proprii lui strămoși au colecționat astfel de trofee, dar că amenințările de extincție a speciilor obligă la schimbarea tradițiilor.