Premierul interimar a efectuat o vizită de lucru la Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale

foto_brega-_j0a9656Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a efectuat, în după-amiaza zilei de marti, o vizită inopinată la Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM), unde a evaluat condiţiile de activitate şi capacităţile tehnice ale Laboratorului pentru Controlul Calităţii Medicamentelor (LCCM), informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.
În cadrul vizitei, Premierul interimar a atras atenția la starea echipamentului care se află în dotarea LCCM, s-a familiarizat cu procesul de păstrare și testare a substanțelor farmaceutice și dispozitivelor medicale.
Potrivit directorului general al AMDM, Vladislav Zara, pe parcursul ultimilor doi ani, au fost realizate mai multe lucrări de reconstrucție a edificiului și dotare a LCCM cu toate cele necesare, conform cerințelor moderne față de o astfel de instituție, în acest scop fiind alocate mijloace financiare în valoare de peste 50 de milioane de lei.
Gheorghe Brega a apreciat condițiile bune de depozitare a substanțelor medicale și utilajul de care dispune actualmente LCCM, aducînd în discuţie posibilitatea ca laboratorul să treacă o expertiză conform rigorilor europene pentru a obține acreditarea la structurile internaționale specializate în domeniu.
Instituția în cauză a fost modernizată inclusiv după ce o comisie de anchetă privind examinarea situației pe piața farmaceutică, creată în anul 2012 sub conducerea lui Gheorghe Brega, pe atunci deputat, a dispus expertizarea capacităților Laboratorului, dar și conformarea activității acestuia la standardele europene.
Premierul interimar a subliniat că Guvernul va acorda și în continuare o atenție sporită siguranței și calității medicamentelor din Republica Moldova.