Repartizarea terenurilor din Chişinău, în vizorul Parlamentului

Parlamentul ar putea forma o comisie de anchetă care să examineze modul în care sunt repartizate terenurile din capitală.
Proiectul hotărârii „privind constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea cauzelor construcţiilor ilegale şi gestionarea frauduloasă a terenurilor publice în municipiul Chişinău” a fost introdus astăzi pe ordinea de zi a Parlamentului.
„Sunt multe încălcări în Chişinău referitor la construcţii, la repartizarea terenurilor. În preajma Ambasadei Franţei din capitală se construiesc clădiri, astfel fiind încălcate prevederile internaţionale. Ambasada Franţei a intervenit pe lângă mai multe fracţiuni cu această problemă”, a declarat deputatul PSRM Vasile Bolea.
Potrivit documentului, comisia de anchetă ar urma să prezinte în termen de până la 45 de zile un raport cu privire la gestionarea terenurilor publice din Chişinău.
Anterior, consilierul municipal Ion Ştefăniţă a declarat în cadrul unei emisiuni la Unimedia că Ambasada Franţei la Chişinău va fi nevoită să-şi schimbe sediul din cauza unor construcţii ilegale din preajmă.
Alesul local a menţionat că nu a fost acordat permisul Consiliului Naţional al Monumentelor Istorice pentru această construcţie. Potrivit proiectului, clădirea care este construită în preajma Ambasadei Franţei urmează să aibă 12 nivele.