Papa intenționează să meargă în insula Lesbos, poartă spre Europa pentru migranți

 

Papa Francisc intenționează să efectueze o vizită în insula greacă Lesbos pentru a-și manifesta solidaritatea cu migranții, a anunțat marți Sfântul Sinod al Bisericii elene. Acesta a precizat că l-a invitat și pe șeful spiritual al ortodocșilor, patriarhul ecumenic Bartlomeu I, „să onoreze cu prezența sa insula Lesbos în ziua vizitei papei Francisc”, conform AFP și DPA. Comunicatul Sfântului Sinod al Bisericii elene, difuzat pe site-ul de specialitate Dogma.gr, nu precizează date vizitei, însă, potrivit portalului, aceasta ar avea loc în 15 aprilie.

”Este o chestiune despre care se discută și au loc contacte. Nu neg aceste zvonuri, dar în acest moment nu pot spune mai mult pentru că încă nu s-au luat decizii în privința datei sau a planurilor”, a declarat părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, agenției de știri ANSA.

Federico Lombardi a răspuns astfel unor relatări ale presei din Grecia, care a anunțat că vizita ar putea avea loc cel mai devreme săptămâna viitoare.

Papa Francisc este recunoscut drept campion al susținerii cauzei migranților. Prima vizită a suveranului pontif după ce a fost ales papă, în martie 2013, a avut ca destinație insula italiană Lampedusa, un alt punct important pentru accesul în Europa al migranților și refugiaților.