Cameră: Plenul a aprobat plata diferențelor salariale personalului didactic pe perioada octombrie 2008 – mai 2011

 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. „Proiectul are ca obiect de reglementare plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 — 13 mai 2011 rezultate din aplicarea prevederilor OG 15/2008 privind creșterile salariale ce se vor acorda în anul 2008, iar din 2009, 2010, 2011 din aplicarea prevederilor Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, a spus președintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon. Deputatul PSD Petru Andea a menționat că această inițiativă „încearcă să pună capăt unui șir lung de măsuri legislative, fie legi, fie ordonanțe de urgență, care reglementau plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice”.

„Guvernul Boc a fost cel care tot prorogând termenele și modificând modul în care să fie făcute aceste plăți a generat nevoia de a rediscuta modul în care trebuie reglementată plata diferențelor salariale”, a spus Andea.

Deputatul liberal Raluca Turcan a arătat, la rândul său, că legea le oferă aceste drepturi „miilor de profesori, care până în 2011 nu au dat statul în judecată sau au pierdut în instanță drepturile amintite”.

Proiectul a fost adoptat cu 219 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și o abținere, iar Camera Deputaților este for decizional.