Investiție de 100 de milioane de euro a operatorului aerian Wizz Air într-o nouă bază la Sibiu

 

Wizz Air a investit 100 de milioane de euro într-o nouă bază la Sibiu și lansează patru noi rute de pe aeroportul internațional sibian, au anunțat, miercuri, reprezentanții companiei aeriene. „Baza va contribui la economia locală prin facilitatea de locuri de muncă indirecte în cadrul aeroportului în transporturi și în industria de turism. La nivelul întregii țări, operațiunile Wizz Air au susținut crearea a mai mult de 3.300 de locuri de muncă în domeniile complementare. Baza din Sibiu va fi operațională din 19 august”, au spus aceștia.

Cele patru noi rute vizează Nuremberg, Munchen (Memmingen), Milano (Bergamo) și Madrid. Totodată, operatorul aerian crește numărul zborurilor către Londra (Luton) la cinci pe săptămână. Tarifele de operare pe rutele noi variază între 99 și 129 de lei.

Potrivit reprezentanților Wizz Air, 36 de persoane din regiune vor fi angajate în cadrul echipajului pentru noua aeronavă, fapt care va duce la creșterea numărului salariaților din România la 600. De asemenea, compania adaugă Suceava pe lista orașelor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra (Luton).

Pe lângă noul zbor spre Suceava, din acest an, compania va deschide în iulie baza sa operațională din Iași, fapt care va duce la creșterea opțiunilor pentru cursele cu tarif redus în nordul țării.

În 2015, Wizz Air a transportat peste 4,5 milioane de pasageri în și din România în comparație cu 3,9 milioane în 2014. Wizz Air operează în acest moment 114 rute de la aeroporturile din România spre 16 țări. Până la ora actuală, compania are alocate în România 19 aeronave.