Expoziţia internaţională “Tourism. Leisure. Hotels” a întrunit peste 140 de companii

Peste 140 de companii din Bulgaria, Republica Moldova, România, Slovacia, Turcia, Ucraina, Ungaria şi Vietnam participă la cea de-a XXI-a ediţie a Expoziţiei internaţionale specializate “Tourism. Leisure. Hotels”, care a fost inaugurată joi la Centrul “Moldexpo” din Chişinău şi se va desfăşura pînă pe 10 aprilie, informează MOLDPRES.

Prezent la deschiderea expoziţiei, Vitalie Iurcu, viceministru al Economiei, a accentuat că  acesta constituie un eveniment  important, unde este prezentat potenţialul turistic al ţării noastre, precum şi pentru atragerea turiştilor din alte state şi stabilirea noilor contacte de colaborare pentru companiile în domeniu. În context, sursa citată a subliniat că pe parcursul anului 2015 numărul turiştilor străini, care au vizitat Republica Moldova a crescut cu 28% faţă de anul precedent.

De asemenea, participanţii au fost salutaţi de către Anca Pavel Nedea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism din România, care a menţionat că operatorii turistici din România participă anual la această expoziţie. La actuala ediţie şi-au expus ofertele  22 de companii turistice, care  vor oferi vizitatorilor  programe noi de odihnă pentru sezonul estival 2016, inclusiv vacanţe la mare şi la munte, recreere şi tratament în staţiuni balneare etc., a spus sursa citată.

Victor Ciobanu, şef de direcţie la Agenţia Turismului a  Republicii Moldova, a înmînat circa 30 de diplome unui grup de cîştigători ai concursurilor tematice  în domeniul turismului, organizate de instituţia nominalizată.

În premieră, în cadrul expoziţiei, pe data de 9 aprilie, va fi lansat proiectul de promovare a turismului intern “Satul meu”, unde reprezentanţi din mai multe raioane ale ţării vor dezvălui potenţialul regiunii în care locuiesc prin prezentări, degustări de vinuri şi bucate tradiţionale,  evoluări ale colectivelor folclorice etc.

De asemenea, în cadrul expoziţiei se va desfăşura tîrgul biletelor de călătorie “Hot Travel  Market”, la care agenţiile de turism vor oferi cele mai avantajoase pachete turistice ale noului sezon. Aici vizitatorii  vor avea posibilitatea să rezerve sau să cumpere pachetul dorit, direct la standuri.

Expoziţia “Tourism. Leisure. Hotels” este organizată de Centrul “Moldexpo” în colaborare cu Agenţia Turismului a Republicii Moldova.