Monica Macovei, la lansarea candidaților M10 la Craiova: Oamenii trebuie să învețe să spună „nu” șefilor

 

Europarlamentarul Monica Macovei, președinte al partidului M10, a afirmat sâmbătă la Craiova, unde a participat la lansarea candidaților pentru alegerile locale, că oamenii trebuie să învețe să spună „nu” șefilor.

„La prima ședință de Guvern, după ce a apărut în presă știrea că vicepremierul George Copos este anchetat pentru evaziune fiscală, tot Guvernul se uita urât la mine. (…) Începe ședința de Guvern și Tăriceanu zice: ‘Monica, am crezut că ne duce după Opoziție’. Zic: ‘Nu ne ducem după nimeni, e pe bază de probe și procurorii nu fac dosare de la Opoziție, fac de peste tot și nu iau azi pe unu de la un partid și mâine iau unu de la alt partid. S-ar putea să fie trei de la Putere, o dată, sau zece de la Opoziție’. Tăriceanu nu se lasă și zice: ‘Vreau să-mi stabilești un canal de comunicare direct cu procurorii ca eu să știu dinainte pe cine cercetează ei’. Știți că oamenii mai sunt interceptați, cum să-i spui dinainte premierului? Și am spus: ‘Nu, nu o să știți. Nici eu nu știu și nici dumneavoastră’. Și am spus ‘nu’ de câteva ori în acea ședință și am realizat că e foarte funny, te simți bine când spui nu șefului tău”, a afirmat Macovei.

Ea a adăugat că a constatat că nimeni nu îi spunea „nu” unui prim-ministru. „Iar când îi spui ‘nu’, el nu se așteaptă și atunci se blochează și te uiți pe fața lui că e înmărmurit și nici nu are replică. Deci dragii mei, se poate să spunem ‘nu’. Ce avem de pierdut? Nimic. Ce riscam? Să mă dea afară. După integrare, m-au dat afară, dar ce am vrut să fac, am făcut: și DNA, și conflict de interese, și ANI, și altele”, a spus președintele M10.

„Primul caz cercetat de DNA a fost al vicepremierului Guvernului în care eram — Copos. După ce a apărut în presă știrea că este anchetat Copos pentru evaziune fiscală, la următoarea ședință de Guvern tot Guvernul se uita la mine urât și spuneau ‘avem ministru de Justiție în Guvern și suntem anchetați?’. ‘Da!’. În mine creștea un râs, adică oamenii ăștia nu înțeleg că lumea s-a schimbat! Da, sunteți anchetați dacă comiteți infracțiuni și încălcați legea”, le-a transmis Macovei membrilor M10 prezenți la Craiova la lansarea candidaților.