Geoană: Partidele tradiționale au o criză severă de resursă umană de calitate

Președintele PSRo, Mircea Geoană, consideră că partidele tradiționale se confruntă cu o criză „severă” de resursă umană de calitate, în acest sens dând drept exemplu candidatura Gabrielei Firea (PSD) și pe cea a lui Marian Munteanu (PNL) la Primăria municipiului București.”Este clar că partidele tradiționale au o criză severă de resursă umană de calitate și care să fie capabilă să câștige alegerile. Când un partid mare cum e PSD-ul apelează la dna Firea care e venită de un scurt timp în PSD sau când PNL-ul apelează la Marian Munteanu—două partide într-unul nu pot să găsească un candidat puternic pentru București—înseamnă că este o criză severă de resursă umană de calitate în aceste partide”, a declarat Geoană într-o conferință la Ploiești.

În context, el a arătat că sistemul politic tradițional este „epuizat”, iar, prin contrast, PSRo propune oameni noi în politică și independenți față de „grupurile de interese”.

„Propunem mai mult decât oameni noi în politică. În PSRo (…) sunt astăzi peste 70% oameni care nu au făcut politică și oameni, evident, care au ceva experiență politică pentru a putea să închegăm o operațiune care să fie competitivă din punct de vedere electoral. Dar cel mai important atribut al oamenilor noștri (…) este acela că sunt independenți față de grupările de interese mai mult sau mai puțin oculte care, de fapt, ocupă și exploatează România. Aceasta este, de fapt, singura rețetă de succes. Nu există altă cale de a descătușa potențialul României, al Ploieștiului, al județului Prahova, al națiunii noastre, decât să punem oameni care să fie buni profesioniști, onești, oameni independenți de interese oculte să administreze țara”, a spus președintele PSRo.

Acesta anticipează un „mozaic” de opțiuni electorale la alegerile locale, în condițiile în care, în opinia sa, publicul este mai matur și mai conștient de nevoia reală de schimbare.”Chiar dacă sondajele arată anumite lucruri, din ceea ce văd în întreaga țară (…), sub acest aparent monopol al partidelor tradiționale, realitatea electorală (…) este mult mai fărâmițată la nivel de preferințe electorale în țară. (…) Publicul este mult mai matur și mai conștient de nevoia de schimbare adevărată decât pare să o dea în sondaje. De aceea, eu anticipez un mozaic mult mai divers de opțiuni electorale la alegerile locale decât par să fie astăzi în sondaje și acest lucru depinde, în primul rând, de calitatea candidaților care se vor prezenta”, a mai spus Mircea Geoană.

În cadrul conferinței de presă, a fost prezentat candidatul partidului pentru Primăria Ploiești, fiind vorba despre Mircea Chirițescu, de profesie doctor veterinar. Acesta nu a mai activat până acum în politică