Barack Obama, extrem de îngrijorat de escaladarea violențelor în Siria

Liderul de la Casa Albă a adăugat că în termeni practici este foarte dificil de imaginat cum ar funcționa o zonă-tampon în Siria în absența unui larg angajament militar.

La rândul său, cancelarul german, calificat de Obama drept un ”partener de încredere și un prieten”, a spus că nu susține o zonă-tampon în Siria în sensul clasic, dar a precizat că negocierile de la Geneva ar putea deschide calea către instaurarea unei zone umanitare pentru refugiați.

Vizita de două zile a președintelui american la Hanovra, care este a cincea sa vizită în Germania, reprezintă ultima etapă a unui turneu care a mai cuprins Arabia Saudită și Marea Britanie.

În cursul zilei de luni, Barack Obama și Angela Merkel vor participa, la Hanovra, la un minisummit alături de președintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron și omologul său italian Matteo Renzi.

Vor fi abordate, printre altele, criza refugiaților în Europa, campania internațională contra grupării Stat Islamic și situația din Libia, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe.