Ponta: Nu sunt în conducerea PSD și nu dau sfaturi; am dorit să transmit un mesaj într-un moment important

Fostul președinte al PSD Victor Ponta a precizat luni că nu mai este în conducerea formațiunii social-democrate și, drept urmare, nu dă sfaturi, dar a explicat că prin mesajele postate pe Facebook după pronunțarea sentinței în cazul lui Liviu Dragnea a dorit să transmită un mesaj într-un moment important pentru partid.

„Eu nu sunt în conducerea PSD și nu dau sfaturi”, a declarat Victor Ponta la plecarea de la reuniunea grupului deputaților PSD.

Solicitat de jurnaliști să caracterizeze situația creată în partid prin prisma experienței sale politice, Ponta a repetat că nu dă sfaturi.

„Așa este. Am experiență foarte multă și tocmai de asta nu cred că e cazul să dau eu sfaturi conducerii. (…) Nu fac parte din conducere, nu particip la decizii. Când simt că e un moment important pentru PSD — e partidul meu și o să fie întotdeauna așa—, atunci intervin. Mesajul și-a produs efectul și acum sunt convins că va găsi conducerea partidului soluția cea mai bună”, a declarat fostul premier.

Despre o posibilă prezentare a sa la Comisia de control al activității SRI sau la Comisia de control al activității SIE, Ponta a răspuns: „La cine domne’, la Calimente?”.

„Păi, la SRI nu m-a chemat, dar Calimente e un păcălici, știți foarte bine. O să-i spun, Lucian Isar e, despre el vorbeam”, a adăugat Ponta.Fiind întrebat dacă va dezvălui un nume de „ofițer acoperit” din PSD, fostul lider al social-democraților a continuat: „Nu, nu de Isar. Preia tot. A preluat PNL”, a spus Ponta.

Ponta a menționat că va merge la acțiunile PSD din campania electorală.

Vineri, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe Liviu Dragnea, Victor Ponta a scris pe rețeaua de socializare că Dragnea nu trebuie să își dea demisia din funcția de președinte al PSD.