Preda: Indiferent dacă Legea finanțării partidelor era promulgată sau nu, PNL nu era afectat

PNL nu era afectat de Legea finanțării partidelor politice, indiferent dacă aceasta era sau nu promulgată, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, sfătuindu-i pe jurnaliști să pună această întrebare la PSD.”Finanțarea unui partid este o problemă destul de sensibilă și destul de grea pentru un partid în condițiile în care datoriile istorice ale partidelor se mențin. (…) PNL nu se afla în situația în care-și dorea ca președintele României să promulge această lege acum. Partidul Național Liberal are datorii pe care le-a eșalonat cu cei îndreptățiți să primească acești bani. Deci, indiferent dacă se promulga sau nu, PNL nu era afectat. Întrebați la PSD, într-adevăr, pe criza pe care o au acum în interiorul partidului, iată, președintele Klaus Iohannis le dă o mână de ajutor. Pentru PNL nu era o problemă”, a spus Preda într-o conferință de presă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a promulgat Legea privind finanțarea partidelor.

„Am considerat că norma nou introdusă de legiuitor este corectă. Am promulgat această lege”, a spus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

El a arătat că legea pentru modificarea și completarea Legii 334 din 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale introduce o nouă normă, numită afectațiune specială, pentru conturile de campanie ale partidelor politice.

„Practic, contul de campanie al unui partid nu poate fi executat silit”, a arătat șeful statului.