România participă la cea de-a XXIX-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino

România participă la Salonul Internațional de Carte de la Torino cu un stand național intitulat „La Romania incontra le culture del mondo/România întâlnește culturile lumii”, anunță Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneția.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, participarea României la acest eveniment este sprijinită, pentru al optulea an consecutiv, de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții și prin Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.

Standul României, cu o suprafață de 120 metri pătrați (Sala România), este realizat în parteneriat cu organizatorii Salonului Internațional de Carte de la Torino, după un concept inspirat de tema principală a ediției din acest an — Viziuni.

Situată în Pavilionul 3 P10-R09, Sala România va cuprinde: un spațiu dedicat vânzării de carte, organizat cu sprijinul Librăriei Libris din Brașov; un spațiu destinat evenimentelor literare; o cabină radio care va găzdui echipa Radio Torino International, unul dintre partenerii media tradiționali ai participării României la Salonul de Carte, și un punct de informare turistică organizat în parteneriat cu Biroul Național de Turism al României în Italia.

Pe toată durata salonului, în Sala România vor avea loc atât evenimente literare românești, cât și alte manifestări de gen propuse de organizatorii salonului, IRCCU de la Veneția marcând aniversarea a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși și 120 de ani de la nașterea lui Tristan Tzara printr-o grafică specială dedicată celor două mari personalități.

Atât la Standul României, cât și în alte săli din cadrul Salonului vor fi organizate manifestări de promovare a relațiilor bilaterale în domeniul literaturii, al traducerilor și al politicilor editoriale, la evenimente urmând să participe circa 40 de invitați, români și italieni: scriitori, traducători de literatură română în limba italiană, istorici, jurnaliști, critici literari și reprezentanți ai unor edituri italiene.

Cea de-a XXIX-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino va avea loc în perioada 12 — 16 mai, oaspetele de onoare al evenimentului din acest an fiind, conform unui concept nou, cultura Țărilor arabe sub titlul: „Le culture arabe ospiti al Lingotto: la letteratura come patria condivisa”, mai informează comunicatul.