Președintele Iohannis transmite romano-catolicilor din România „Rusalii fericite!”

Președintele Klaus Iohannis, împreună cu soția sa Carmen și parte dintre prietenii familiei, participă, duminică, la slujba de Rusalii, la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, unde aproape cinci mii de credincioși sărbătoresc Coborârea Sfântului Duh.

Întrebat de corespondentul AGERPES ce mesaj transmite românilor romano-catolici, președintele Iohannis a spus: „Rusalii fericite!”

Soția președintelui, Carmen Iohannis, este soprana corului Bisericii „Sfânta Treime” din Sibiu.

În calendarul romano-catolic, duminică este sărbătoarea Coborârii Sfântului Duh (Rusaliile).

Pentru sibieni este ceva obișnuit să îl vadă în continuare pe Klaus Iohannis alături de ei, aproape în fiecare duminică, prezent la slujba de la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime”, situată în centrul istoric al orașului, chiar lângă Primărie.

Deși este de religie protestantă, Klaus Iohannis participă la slujbe având în vedere că soția sa este greco-catolică.

În 2014, Klaus Iohannis declara că este „de esență, ecumenic”, asta după ce Sibiul a fost în 2007 nu doar Capitală Culturală Europeană, dar, în același an a găzduit și Marea Adunare Ecumenică.

„Sunt așa, de esență ecumenică, și chiar cred în esența Sibiului, unde trăim așa de câteva sute de ani, și ortodocși, și catolici, și evanghelici. Cred că am trăit bine împreună și vreau să rămână așa”, spunea, în 2014, Klaus Iohannis.

La începutul lui 2015, Klaus Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de președinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în urma ultimului recensământ, în județul Sibiu trăiesc 10.893 maghiari și 4.244 germani. Structura confesională a fost declarată de 371.730 persoane din totalul populației stabile și arată că 89,70% sunt de religie ortodoxă; 1,33% de religie romano-catolică, 1,56% de religie reformată, 2,04% greco-catolici, iar 1,32% penticostali.