Militarii moldoveni și americani au reconstruit drumul spre mănăstirea Ţigăneşti

În cadrul aplicațiilor moldo-americane „Dragon Pioneer 2016”, militarii Armatei Naționale și cei ai Statelor Unite ale Americii reconstruiesc o porțiune de drum de circa 1,6 km spre mănăstirea Ţigăneşti. Proiectul de reparație a drumului este finanțat de organizația „Spirit of America!”, informează MOLDPRES.

Potrivit general-locotenentului Frederick Benjamin Hodges, comandantul Forțelor Terestre Americane din Europa, aflat într-o vizită în Moldova, realizarea acestui proiect este o oportunitate pentru militarii americani, pe lîngă faptul că se antrenează cu partenerii din Armata Națională pe dimensiunea strict militară, de a contribui la realizarea unor obiective cu tentă socială, de care vor beneficia cetățenii moldoveni.

La rîndul său, comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, a menționat că pe parcursul aplicațiilor geniștii celor două armate au avut posibilitatea de a face un schimb de experiență în îndeplinirea diferitor misiuni specifice acestui gen de arme, inclusiv în scopuri strict civile, cum ar fi reabilitarea drumului spre mănăstirea Ţigăneşti.

„Dragon Pioneer 2016”, la care participă militari ai Armatei Naţionale şi ai Statelor Unite ale Americii, se desfășoară în perioada 3-20 mai 2016 în premieră în Republica Moldova. În cadrul aplicațiilor sînt antrenați 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menținere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale.