România la Târgul de Carte de la Varșovia

România participă în perioada 19-22 mai la cea de-a șasea ediție a Târgului Internațional de Carte de la Varșovia, standul românesc fiind organizat de Institutul Cultural Român din capitala Poloniei, împreună cu Centrul Național al Cărții (CENNAC) și Ambasada României de la Varșovia, informează Institutul Cultural Roman (ICR).

Standul va fi structurat pe două componente: cea francofonă și cea a traducerilor din literatura română în limba polonă. În ceea ce privește componenta francofonă, standul românesc va fi poziționat în amplul spațiu francofon din cadrul Târgului, alături de standurile din Franța, Wallonie-Bruxelles și BIEF (Bureau International de l’Édition Française) și va prezenta cele mai importante publicații de limbă franceză apărute la editura ICR.

Componenta traducerilor din literatura română în limba polonă va fi reprezentată printr-o ofertă variată — expusă la stand și spre vânzare — de volume și publicații românești apărute în Polonia în ultimii ani, precum și dicționare și albume. Cu sprijinul CENNAC, pe rafturile standului vor fi expuse traducerile din literatura română editate în Polonia prin programele ‘Translation and Publication Support’ și ‘Publishing Romania’.

În scopul promovării accentuate și profesioniste a literaturii române, ICR Varșovia a pregătit o serie de materiale promoționale prin care va face cunoscute publicului noile apariții de carte românească pe piața poloneză și totodată va anunța volumele aflate în pregătire pentru acest an.

Standul beneficiază de o grafică atractivă vizual menită să atragă atenția publicului asupra prezenței românești la târg, fiind conceput ca un loc deschis, în care publicul să poată intra, răsfoi publicații, solicita informații, achiziționa cărți la prețuri atractive.

În cadrul târgului sunt expuse volume de beletristica, literatura pentru copii și tineret, cărți științifice, manuale școlare și universitare, literatură de popularizare, enciclopedii, albume, dicționare, atlase, ghiduri, benzi desenate, literatura SF, cotidiene și reviste, e-book-uri, materiale multimedia.

În acest an, invitatul de onoare al târgului va fi Ungaria, iar invitatul special va fi orașul Barcelona și literatura catalană.