Gabriela Firea: E nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor

Candidatul Alianței PSD+UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, consideră că este nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor, subliniind că Spitalul de copii „Victor Gomoiu” este singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani, dar nu poate fi dat în folosință pentru că municipalitatea și constructorul „nu se înțeleg”.

„Cunoaștem cu toții criza prin care trec spitalele din București și pericolele la care sunt expuși pacienții. E nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor. Dar, până atunci, trebuie să urnim lucrurile care se pot urni, să facem să se întâmple ceva azi. Spitalul de copii ‘Victor Gomoiu’ e singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani. Ridicat pe banii primăriei, adică ai bucureștenilor, spitalul e aproape gata, dar nu poate fi dat în folosință pentru că Primăria Capitalei și constructorul nu se înțeleg”, a declarat Firea, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit acesteia, 500 de cadre medicale, dintre care 100 de medici, nu pot lucra în folosul copiilor din București, într-un spital modern, pentru că nu s-au găsit „destulă responsabilitate și preocupare” la Primăria Capitalei pentru a încheia negocierile.

„Dacă voi fi primarul Bucureștiului, în trei luni promit să rezolv blocajul birocratic, așa încât, în următoarele opt luni, spitalul Victor Gomoiu să-și poată deschide ușile. Copiii din București au nevoie urgentă de acest spital, iar eu promit că îl vor avea”, a adăugat Gabriela Firea.