Plahotniuc: Oamenii vor să trăiască bine iar pentru a le oferi acest lucru, noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană

„Oamenii vin către noi, către majoritatea parlamentară cu solicitări clare de ordin social, economic și politic. Ei de fapt vor să trăiască mai bine. Oamenii vor liniște și ordine în țară. Pentru a le oferi acest lucru, noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană. Cale care ne dă posibilitate să obținem acele performanțe economice și sociale echivalente celor pe care le vedem noi zi de zi și pe care le admirăm în țările europene”, a declarat prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la Forumul Economic „Republica Moldova în noul context regional”, organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri (AOAM) din Moldova.

Totodată el și-a luat un angajament personal. „În ceea ce mă privește pe mine, eu îmi iau un angajament personal. De a susține menținerea echilibrului și stabilității politice în țară. Care este vital pentru buna funcționare a instituțiilor, pentru reformarea lor, dar și pentru o sănătoasă dezvoltare a mediului de afaceri”, a declarat Plahotniuc.

Referindu-se la forum, Plahotniuc a spus că acesta se într-o perioadă destul de complicată pentru Republica Moldova. „Provocările economice nu sunt deloc simple, iar probleme care s-au acumulat în perioadele îndelungate de crize politice durează deja de prea mult timp. Acum însă avem majoritate politică stabilă și un guvern capabil să abordeze tranșant toate problemele care există în țară. De altfel această guvernare deja a început o muncă grea. Și această muncă va dura nu zile și săptămâni, nici chiar luni. Va dura ani de zile. Această muncă presupune reformarea și modernizarea tuturor instituțiilor statului, inclusiv a domeniului ce ține de mediul de afaceri”, a mai adăugat el.