MAE – Atenționare de călătorie: Continuă mișcările sociale pe întreg teritoriul Franței

Principalul sindicat din Franța a anunțat continuarea mișcărilor sociale pe întreg teritoriul acestei țări, pe fondul noului proiect al Legii Muncii, informează Ministerul român al Afacerilor Externe într-o atenționare de călătorie emisă marți.

Potrivit sursei citate, continuă să fie afectată aprovizionarea combustibililor, multe dintre rafinării fiind în grevă, la fel ca și angajații centralelor nucleare.

„Începând din seara zilei de 31 mai 2016, sindicatele L’Unsa, CFDT, CGT și SUD Rail au depus preaviz de grevă pe perioadă nedeterminată. Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate, precizându-se că din data de 2 iunie, CGT (sindicatul regiei de transport parizian) a lansat un apel la grevă pe termen nedeterminat, astfel că, în Paris și în Ile de France, transportul în comun va fi afectat”, precizează MAE.

Cu privire la implicațiile greviste ale Aviației Civile, în domeniul transportului aerian, pe site-ul companiei aeriene Air France a fost postat un comunicat din care reiese că zborurile/ cursele aeriene vor fi perturbate în perioada de week-end, de vineri, 3 iunie, până duminică, 5 iunie.